Roto Krovni izlazi

Nova generacija krovnih prozora

Prozori za priključak na fasadu – WFA R1 H/K

Više slobode. Više udobnosti.
Prozori za priključak na fasadu WFA sa specijalnom opšivkom su prilagođeno rešenje za kombinovanje prozora. Ovim spojem prozora za priključak na fasadu i krovnih prozora dobija se više svetla u potkrovlju što opet omogućava veću oblikovnu slobodu uređenja enterijera. Prozori za priključak na fasadu raspoloživi su u varijanti sa otklopnim „kip“ okovom (standard), okretno-otklopnim okovom ili kao fiksni prozor koji se ne otvara. Sigurnost daje poseban paket zastakljenja sa sigurnosnim kaljenim staklom i ručka koja se može zaključati (standardno kod varijante sa okretnootklopnim okovom).

Krovni izlaz – WDA R3 H/K

Nije samo za odžačare
Roto krovni izlaz Designo WDA R3 prikladan je tamo gde za radove na krovu mora postojati mogućnost jednostavnog izlaza na krov. Okretno krilo se otvara na stranu, po izboru na desno ili levo gledajući iznutra. Krovni izlaz opremljen je mehanikom sa oprugom koja mogućava lako otvaranje i sprečava neželjeno zatvaranje. Krovni izlaz se brzo montira, a udobno rukovanje jednom ručkom i integrisano provetravanje pružaju udobnost. Unapred ugrađen WD paket toplotne izolacije i toplotno izolujuće zastakljenje zadržavaju ugodnu klimu u prostoru i ostvaruju uštede na troškovima grejanja.

Designo R5 prozor za sisteme odvođenja dima i toplote – WRA R5 H/K

O normama
Krovni prozor Designo R5 za odvođenje dima i toplote ispunjava aktuelnu evropsku normu EN 12101-2. Otvara se automatskikada u zgradi nastane požar. Ovaj prozor svoj okretni zglob ima na donjoj strani krila tako da se aktiviranjem sistema i automatskim otvaranjem prozora stvara efekat dimnjaka. Na taj način se dim efikasno odvodi iz zgrade. Mnogobrojna testiranja su potvrdila da se prozor otvara bez problema čak i u situacijama kada je vetar jak, kada je napolju niska temperatura ili kada je prozor pokriven snegom. Upravljački sistem priključen je na sistem snabdevanja strujom u nuždi i opremljen je dugmetom za odimljavanje, optičkim javljačem požara i dugmetom za provetravanje.

Sigurnosni izlaz WSA – Designo R8
WSA R8 H/K

Sigurna evakuacija
Sigurnosni izlaz WSA ističe se nižim smeštajem u krovnoj površini, novom površinom u antracit-metalik boji i serijski ugrađenim WD paketom toplotne izolacije. Izlaz se preporučuje za uređena potkrovlja u kojima se stanuje. U slučaju opasnosti aktiviraju se motori koji krilo izlaza otvaraju do 60°. To omogućava evakuaciju kroz otvor veličine 1,2 m. Svakodnevno provetravanje vrši se putem otvora za provetravanje u dva stepena ili otvaranjem krila za 25°.

Preuzmite cenovnik krovnih izlaza